Siirry sisältöön

Ennaltaehkäisevä terveyskasvatuskoulutus

Koulutamme ja varustamme äitejä, isiä, opettajia, kasvattajia, lapsi- ja nuorisotyöntekijöitä, pastoreita sekä muita vastuunkantajia toimimaan myös terveyskasvattajina heidän omassa tehtävässään.

Ohjelman tavoitteena on ohjata lapsia ja nuoria tekemään elämässään viisaita valintoja. Valintoja, joita heidän ei tarvitse myöhemmin katua. Ohjelman avulla lasten ja nuorten kanssa työtä tekeville on avautunut  mm. tärkeitä yhteyksiä myös lasten vanhempien kanssa.

Terveyskasvatusohjelma on luonteva tapa kohdata lähimmäinen ja saavuttaa hänen luottamuksensa. Luottamuksen synnyttyä yleensä halutaan kuulla mitä muuta mielenkiintoista sinulla on hänelle kerrottavana!

Fida Health Promotion (FHP:n) koulutukseen kuuluu:

Teoriajakso neljä päivää, harjoittelujakso 3-6 kk, Tutor-päivä ja kurssilaisten kanssa erikseen sovittava käytännön näyttötapahtuma. Ennaltaehkäisevän terveyskasvatusohjelman opetussisältöinä on:

  • Suun terveydenhuoltoa
  • Päihdekasvatusta
  • Ihmissuhdetaitojen perusteita ja ihmiskaupan ennaltaehkäisyä
  • Oman tulevaisuuden / toiminnan suunnittelua

Kotimaan teoriajakso pidetään Hämeenlinnassa lauantaisin tammi – maaliskuussa 2 viikon välein (20 ensiksi ilmoittautunutta otetaan kurssille). Kurssin opetus on ainakin toistaiseksi ilmaista, kurssimateriaaleista veloitetaan omakustannehintana 60€, ruokatarjoilusta vapaaehtoinen maksu.

Käytännön näyttötapahtuma voi olla esimerkiksi:

  • Oman yhteisön järjestämällä lasten ja nuorten leireillä, jossa näytön arvioijana esim. leirin johtaja tai vaikka joku ulkopuolinen arvioija.
  • Omalla kurssilla olleiden tai aiemmin koulutettujen kanssa pidettävä Valintojen Polku (labyrintti) terveyskasvatustapahtuma. Tutustu tapahtumaan tarkemmin tästä.
Hyväksytyn näyttötapahtuman jälkeen kurssilainen saa sertifikaatin kurssista ja oikeuden toimia halutessaan materiaalin kouluttajana.

Seuraavat koulutuspäivät ovat vuonna 2025

28. tammikuuta

8. helmikuuta

22. helmikuuta

8. maaliskuuta

Ilmoittautumiset sähköpostilla: mhelin@nic.fi tai puhelimitse 040 5073625