Siirry sisältöön
FHP:n kurssia ei järjestetä keväällä 2024 sairastumistapauksen vuoksi.

Ennaltaehkäisevä terveyskasvatuskoulutus

Koulutamme ja varustamme äitejä, isiä, opettajia, kasvattajia, lapsi- ja nuorisotyöntekijöitä, pastoreita sekä muita vastuunkantajia toimimaan myös terveyskasvattajina heidän omassa tehtävässään.

Ohjelman tavoitteena on ohjata lapsia ja nuoria tekemään elämäs- sään viisaita valintoja. Valintoja, joita heidän ei tarvitse myöhemmin katua. Ohjelman avulla seurakuntienkin edustajille on avautunut yhteistyömahdollisuuksia mm. koulujen ja päiväkotien kanssa sekä tärkeitä yhteyksiä myös lasten vanhempiin.

Terveyskasvatusohjelma on luonteva tapa kohdata lähimmäinen ja saavuttaa hänen luottamuksensa. Luottamuksen synnyttyä yleensä halutaan kuulla mitä muuta mielenkiintoista sinulla on hänelle kerrottavana!

Fida Health Promotion (FHP:n) koulutukseen kuuluu:

Teoriajakso neljä päivää, harjoittelujakso 3-6 kk, Tutor-päivä ja kurssilaisten kanssa erikseen sovittava käytännön näyttötapahtuma. Ennaltaehkäisevän terveyskasvatusohjelman opetussisältöinä on:

  • Suun terveydenhuoltoa
  • Päihdekasvatusta
  • Ihmissuhdetaitojen perusteita ja ihmiskaupan ennaltaehkäisyä
  • Oman tulevaisuuden / toiminnan suunnittelua

Kotimaan teoriajakso pidetään Hämeenlinnassa lauantaisin tammi – maaliskuussa 2 viikon välein (20 ensiksi ilmoittautunutta otetaan kurssille). Kurssin opetus on ainakin toistaiseksi ilmaista, kurssimateriaaleista veloitetaan omakustannehintana 60€, ruokatarjoilusta vapaaehtoinen maksu.

Käytännön näyttötapahtuma voi olla esimerkiksi:

  • oman seurakunnan lasten ja nuorten leireillä, arvioijana esim. leirin johtaja tai joku ulkopuolinen arvioija.
  • kurssilaisten tai koulutettujen seurakuntalaisten kanssa pidettävä “Valintojen Polku/Labyrintti” –terveyskasvatustapahtuma. Tutustu tapahtumaan tarkemmin tästä.
Hyväksytyn näyttötapahtuman jälkeen kurssilainen saa sertifikaatin kurssista ja oikeuden toimia halutessaan materiaalin kouluttajana.